Dtum
Login with Facebookk
1921 | Május

Anglia kikapott Franciaországtól

A francia-válogatottak első győzelme Anglia felett. Franciaország – Anglia 2:1.

Az angol amatőr válogatott csapatnak párisi veresége után megértjük a FA elhatározását, hogy Belgiumba, az antwerpeni olympiász győztes csapata ellen nem amatőr, hanem profi válogatottat küldött ki.

Az angol amatőrválogatott csapat ugyanis Párisban is vereséget szenvedett a franciáktól, s így bizonyos, hogy hasonló sors várna rájuk, május 21-én Brüsszelben is.

A francia vereség mindenesetre váratlanul jött az angoloknak. Nem hitték, mert nem hihették, hogy az a Franciaország, amelyet Anglia eddig minden alkalommal legyőzött s amelynek 3 gólja ellenében 74-et lőtt eddig a kapujába, képes legyen jónak tartott amatőrcsapatát megverni. Most végre Anglia a saját kárán tanulhatja meg, hogy a kontinenstől való elzárkózás mennyit ártott amatőrcsapatai klasszisának.

A francia-angol válogatott mérkőzést áldozócsütörtökön, május 5-én játszották le Párisban, a Pershing stadionban. A mérkőzésre 30.000 ember volt kíváncsi, ami újabb rekordot jelent a francia futball történetének, hol a rugby eddig kedveltebb sportág volt az association futballnál.

A sors a franciáknak kedvezett s így az angolok kezdték a játékot. Az angolok az első percekben technikájukat sikerrel csillogtatták, de csakhamar visszaszorították őket a franciák s már az 5. percben sikerült Devaqueznek, a francia csapat jobbszélsőjének elhelyeznie az első gólt Colemannak, az angolok többszörös válogatott kapusának a hálójában.

A meglepett angolok erős támadásba fognak s pár percre rá sikerül is A. M. Prince-nek (Army), az angol csapatkapitánynak kiegyenlíteni. Változatos játék után jelzi a bíró a félidő végét. A II. félidőben a várt angol fölény elmarad, ellenben már a félidő elején sikerül Boyr-nak, a francia jobbösszekötőnek megszereznie a győztes gólt.

Az angolok sokat támadnak, de a franciák önfeláldozó védelmén meghiúsul minden igyekezetük. Különösen pompás dolgokat produkált a franciák kapusa, Cottenet. Kívüle a francia csapat szélsői működtek kiválóan.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98