Dtum
Login with Facebookk
1929 | December

Flajernétól Zadravetzig

„Ki ne gondolt volna egy vesztes foci meccs után arra, hogy pénzt kellene hamisítani, és ezzel nagyon sokat ártani az ellenfél hazájának?  Én biztosan.”
(Idézet tőlem)

Magyarországon a pénzhamisítás a legnépszerűbb bűntettek közé volt sorolható a huszadik század elején. Hamisítottak ifjak és vének, csárdában, vízmosásban, temető mögött, börtönben vagy otthon. Amint azt a korabeli krónikás is megjegyezte: ”...a pénzhamisitás nem olyan, mint a lopás. Az utóbbiról le lehet szokni, a pénzhamisitásról nem, ha az ember egyszer elkezdte.”
Kétségtelenül szép szakma.
Ennek ellenére kizárólag befolyásos embereknek ajánlom. Lásd: Windischgrätz herceget, és az ezzel azonos című blogot Tánczos G. Károlytól.
A frankhamisításról szóló cikkeket összegyűjtve meglepő, milyen kevés a józan és erélyes hangvétel. E téren kiemelkedőnek tartom Vázsonyi levelét.

A vádlottak és vádlók között izgalmas menetek játszódnak le. Felettébb tanulságos, miként próbálják belerángatni a frankhamisításba a legfőbb méltóságokat, amelyek segítségével legitimizálhatják nemzetmentő szerepüket, mert nem mindegy, hogy az ember közönséges bűnöző vagy éppen a bosszúállás angyala.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98