Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Villamos vasutépitkezés hazánkban

A pozsony-bécsi villamos vasút létesítésére vonatkozó törvényjavaslatot Kossuth Ferenc kereskedelmi minister beterjesztette a képviselőháznak.

A vasut a koronázási dombtól Ligetfaluig és itt csatlakozik hozzá az osztrák vonal, mely Hainburgon át Bécsbe visz. A vasút negyedóránként indulna Pozsonytól Bécsbe.

A függetlenségi párt radikális része ellenzi a vasút tervét, mivel aggodalmai vannak, hogy sűrű összeköttetés Pozsonyt Bécs külvárosává fogja tenni. Ezek folytán a képviselőház a javaslatot nem vette tárgyalás alá, hanem a részletes megvitatás céljából a közgazdasági bizottsághoz utasitotta.

Elektromos vontatás a fiumei vasúti vonalon

A kereskedelmi miniszteriumban uj vasuti összeköttetést terveznek Fiuméval, az uj vonal Károlyvárosnál ágaznék ki a mostani Fiumei vonalból s a Vinobol-völgyén át Zenggig menne a tengerparthoz, a honnan a Novai Bukkarin keresztül Fiuméba vinne.

A fiumei vasutvonal teljesítő képességének fokozása és a tömegszállítás olcsóbbá tétele szempontjából, Kossuth Ferenc kereskedelmi minister elhatározta, hogy a vonal nagy lejtőkkel ellátott részén elektromos vontatásra való berendezés tanulmányozására a Ganz-gyárat megbízza.

A miskolc-diósgyőri helyi érdekű villamos üzemű vasút műtanrendőri bejárását julius 10-én tartották meg.

A miskolc-diósgyőri helyi érdekű vasút folytatása képen Török Emil, budapesti mérnök Diósgyörtől-Alsóhámorig vezetendő rendes nyomtávu helyi érdekű villamos vasutvonalat tervez, melynek előmunkálataira az engedélyt már meg is kapta.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98