Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Vasúti sztrájk Francziaországban

A franczia vasutasok között régebb idő óta lappangó elégedetlenség úgy látszik legközelebb hatalmas sztrájkban fog kitörni. A vasutasok szervezete a napokban már elhatározta a vasutasok sztrájkját, de a sztrájk megkezdésének időpontját szigoruan titkolják.

Azt hiszik azonban, hogy a sztrájkbizottság megakarja várni a vasutasok julius 27-29-iki kongresszusának határozatait. A sztrájk egy előre meghatározott órában fog kitörni. A meghatározott pillanatban a vonatok, bárhol legyenek is, meg fognak állani s a lokomoívvezetők és fütők el fogják oltani a lokomotívokon a tüzet és elhagyják a vonatot.

A vonatokat a nyilt pályán fogják hagyni az utasokkal, a podgyásszal és a vonatokon lévő árukkal együtt. – A vasutasok szervezete megbízta a sztrájkbizottságot, hogy mielőbb, a neki alkalmasnak látszó időpontban adja meg a jelt a vasutas alkalmazottak általános sztrájkjára, tiltakozásul a vasuttársaságok amaz eljárása ellen, hogy vonakodnak a szakszervezetek által a legutóbbi vasutas-kongresszuson megállapított követelésekről tárgyalni.

A vasutakon választmányának egy tagja egy újságíró előtt kijelentette, hogy meghatározott órában, például éjfélkor az összes vonalokon megállanak. A lokomotívvezetők és fütők a tüzet kioltják és a gőzt kieresztik, a kalauzok jelző lövegekkel és egyéb jelekkel látják el a sineket, illetve a vonalakat, azután nyugodtan aludni térnek, az utasokat és podgyászokat, teherszállítmányokat, stb sorsukra bízva.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98