Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Mi van a Közuti Vasuttal?

A Közuti Vasut hosszu idő óta vajudó ügye ismét felszinre került.
Mint ismeretes, a kereskedelmi minisztérium tárgyalásokba bocsátkozott a vasut visszaadását illetőleg a Közuti Részvénytársasággal. A Közuti Halászy László volt miniszteri tanácsost, a helyi érdekü vasutak részvénytársaság alelnökét bizta meg a megállapodás alapvető tervezetének elkészitésével, aki a társaságot egyébként a megbeszélés alkalmával is képviseli.

A Hétfői Hirlap munkatára kérdést intézett a tárgyalások jelenlegi stádiumára vonatkozóan Halászy László alelnökhöz, aki kijelentette, hogy kereskedelmi minisztériummal megindult tárgyalások a jogviszony szabályozására vonatkoznak. A megbeszélések ez idő szerint még teljesen kezdetleges stádiumban vannak és szigoruan bizalmas jellegüek. Amint ismeretes – mondotta – Halászy, az 1920. évi I. tc. a jogrend és jogfolytonosság visszaállitásához intézkedik, ami magában foglalja a magántulajdon érintetlenségét is. Nagyon természetes, hogy elrablott vasutaink ismét bennünket illetnek meg és az erre vonatkozó döntés nem lehet más, mint hogy azt teljes felszerelésével együtt mihamarabb visszakapjuk.

A Közuti ügyében Rényi tanácsnok, a főváros közlekedési ügyosztályának vezetője kijelentette, hogy a fővárost még ezideig nem vonták bele a tárgyalásokba, de tudomása van arról, hogy a nagybankok blokkja akarja a Közutit visszaszerezni. A fővárosnak egyébként ebben az ügyben még nincs kialakult álláspontja, de Rényi tanácsnok magánvéleménye szerint nincs szükség továbbra a házi kezelésre.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98