Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

A m. kir. államvasutak új elnöke és elnökhelyettese

A „Budapesti Közlöny” folyó évi augusztus hó 25-iki számában megjelent hivatalos közlemény értelmében „a minisztertanács a magyar államvasutaknál mult évi október hó 16-án rendszeresített kormánybiztosi rendszert megszüntetvén, KeletyDénes kereskedelemügyi minisztériumi helyettes államtitkárt a m. kir. államvasutak elnökévé, Tasnády-Szüts András miniszteri tanácsost pedig a m. kir. államvasutakhoz elnökhelyettesi minőségben az általános igazgatási főosztály élére igazgatóvá kinevezte”.

Ez a kinevezés a m. kir. államvasutak vezetésében csak a cím körül jelent változást, hisz kormánybiztosi minőségben közel egy esztendeje már Kelety és Szüts vezették hazánk legfontosabb intézményét, mindnyájunk régi büszkeségét: a magyar királyi államvasutakat.

Lapunk olvasói részéről többirányú megkeresésnek engedve és utalással arra a barátságos együttműködésre, mely a m. kir. államvasutak új vezetői és klubunk vezetősége közt már a kormánybiztosi kinevezés óta fennáll, szívesen ragadjuk meg az alkalmat arra, hogy az új elnökkel és elnökhelyettessel olvasóközönségünket megismertessük. Jórészben fölösleges munkát végzünk ugyan, mert az új vezetőségiek a közlekedésügy terén kifelé is megnyilvánuló céltudatos eddigi működése máris magán viseli az új elnök és elnökhelyettes egyéniségének bélyegét, minden szavuk, minden tettük, minden intézkedésük harmonikusan illeszkedik bele abba a programmba, mely a MÁV.-nak hazafias szellemben való újjáépítését tüzte ki célul már akkor, mikor fővárosunkat még oláh katonaság tartotta megszállva

Komjátszegi Kelety Dénes h. államtitkár, a m. kir. államvasutak elnöke.

Tasnády-Szüts András kamarás, min. tanácsos, a m. kir. Államvasutak elnökhelyettese

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98