Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Magyar mérnökök külföldi sikere

A Duna-Száva-Adria vasut vonalán közlekedő és közkedveltségnek örvendő sinautobuszok megteremtői megérdemelt elismerésben részesültek a Német Vasutegylet részéről, amely hatévenként jutalmazásban részesíti a vasutakra nevezetes haszonnal járó találmányokat.

 

E jutalmak egyikét a Német Vasutegylet ezuttal néhai Gordon Róbert miniszteri tanácsosnak, a DSA vasút, majd a DGT volt vezérigazgatójának, klubunk volt alelnökének és Pogány Sándor kormányfőtanácsosnak, a DSA vasút jelenlegi vezérigazgatójának, klubunk választmányi tagjának itélte oda.

 

Gordon gondolata volt az országutakon a vasuttal párhuzamosan futó autóbuszt a sinekre átvinni s a megvalósitás célszerü és tetszetős formája Pogány vezérigazgató alapos műszaki munkásságának az eredménye. A jutalmazás – mit büszke örömmel regisztrálunk – annál értékesebb, mert magyar mérnökök eddig a német vasutegylet részéről hasonló kitüntetésben még nem részesültek.



Dr. Wágner Gyula máv. titkár kitünő munkáját, „A vasut és autó versenye” cimű tanulmányt a Verein Deutscher Eisenbahnverwaitungen ezidei pályázata során 1500 márkás dijjal tüntette ki. Meg kell jegyeznünk, hogy dr. Wágnernek ez a műve volt klubunk 1926. évi közlekedési szakmunka-pályázatának is a nyertese.

 

A német vasutegyletnek, ennek a nagytekintélyü testületnek elismerése is mutatja, hogy milyen magas szinvonalat képvisel klubunk szakmüpályázata. De világot vet ez az örvendetes tény pályamübiráló bizottságunk munkájának értékére is azáltal, hogy az e bizottság részéről pályadijjal leendő kitüntetésre javaslatba hozott munka a nemzetközi konkurrenciában is fényesen megállta a helyét.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98