Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Kandó Kálmán

A magyar technikusok gárdájának ismét egy nemes alakja távozott el az élők sorából. Kandó Kálmán dísze és büszkesége volt a magyar tudománynak.

 

Alkotásaival örök időkre beírta a nevét a technikai tudomány legkiválóbb reprezentánsainak aranykönyvébe és a sírnál, amely egy páratlan tehetségű, ernyedetlen szorgalmu, igazi magyar ember és a régi világból való magyar ur földi maradványait magába fogadja, megrendült szívvel mondanak utolsó Istenhozzádot a barátok, a munkatársak, Kandó Kálmán tisztelőinek hatalmas tábora.

 

A Beszkárt, amelynek Kandó Kálmán igazgatósági tagja volt, a következő jelentést adta ki a halállal kapcsolatban:

 

A Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság igazgatósága dr. Kandó Kálmán, a nagynevű magyar mérnöknek, a Beszkárt igazgatósága kiváló tagjának váratlan elhunyta alkalmából január 14-én, szerdán délután rendkívüli ülést tartott, amelyen Folkusházy Lajos alelnök-vezérigazgató bensőséges részvéttel emlékezett meg arról a pótolhatatlan veszteségről, amely Kandó Kálmán elhunytával a Beszkárt igazgatóságát érte, melynek Kandó a Beszkárt megalakulása óta kimagasló tagja volt.

 

Kegyeletes szavakkal méltatta Kandó Kálmánnak, a magyar mérnöki kar büszkeségének világszerte elismert és az elektrotechnika fejlődésében mindenkor maradandó értékű munkásságát. Javaslatára az igazgatóság elhatározta, hogy az elhunyt ravatalára koszorut helyez, temetésén testületileg részt vesz és Kandó Kálmán elévülhetetlen érdemeinek és emlékének megörökítésére arcképét a Beszkárt székháza számára megfesteti. Kandó Kálmánt pénteken délután félnégy órakor temették a Kerepesi-uti temetőben díszsírhelyre.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98