Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Ülőhelyek biztosíthatók a M. Á. V.–on

Az utazóközönség, főleg külföldiek részéről megnyilvánult óhajhoz képest kísérletképpen f. évi május hó 15-től kezdve, a nyugateurópai vasutak példájára a M. Á. V.–on is lehet előre ülőhelyet biztosítani egyes vonatoknál, korlátolt mennyiségben.

A M. Á. V.-ot elsősorban idegenforgalmi szempontok késztették erre az elhatározásra, mert a többi európai vasuton már meghonosodott helyjegyrendszert főként a Magyarországot felkereső külföldi utasok nélkülözték. Éppen ezért egyelőre a Budapest keleti, valamint a Budapest nyugati p. u.-ról kiinduló s külföldre közlekedő közvetlen kocsikban biztosítják előre az ülőhelyet.

A belforgalomban Budapest keleti p. u.-ról a balatoni állomásokra, tovább Parád és Eger állomásra közlekedő közvetlen kocsiban lehet ülőhelyet biztosítani és pedig szintén csak a budapesti indulásnál. Az ülőhelyet helyjegy ellenében lehet biztosítani és pedig egyelőre csak 1. és 2. kocsiosztályban.

A helyjegyeket a külföldi állomásokra szóló menetigazolványra a vonat indulási napját megelőző hetedik, a M. Á. V. és a hazai vasuti állomásokra szóló menetigazolványra pedig a második naptól kezdve Budapest keleti és Budapest nyugati p. u. menetjegypénztárai, továbbá a m. kir. Államvasutak hivatalos menetjegyirodája és annak fiókjai árusítják. A helyjegyek kiadását Budapest keleti és Budapest nyugati p. u. 1 órával, a menetjegyiroda pedig 3-5 órával a vonat indulása előtt szüntetik be.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98