Dtum
Login with Facebookk
Kincskeres

Különvonaton, súlyos betegen hozták Budapestre Samarjay Lajost, a Máv elnökét

Hétfőn, a késő éjjeli órákban riasztó hírek terjedtek el Samarjay Lajos államtitkárnak, a MÁV elnökigazgatójának egészségi állapotáról. A Közgazdasági és Közlekedési Tudósító szerkesztősége illetékes helyen érdeklődött e híresztelések után és a következőket állapítottuk meg.

 

Samarjay elnök mintegy két nappal ezelőtt baráti meghívásra Vasmegyébe utazott, ahol részt is vett egy vadászaton. Hétfőn azonban hirtelen heves rosszullét fogta el és olyan aggasztó tünetek mutatkoztak, hogy környezete szükségesnek látta, hogy haladéktalanul a fővárosba szállítsák a súlyos betegnek látszó MÁV-elnököt. Az orvosok is feltétlenül szükségesnek látták ezt a megoldást. Azonnal érintkezésbe léptek a budapesti igazgatósággal és így Szombathelyről külön szerelvényen hozták a fővárosba Samarjay Lajost.

 

Ezt a különvonatot, amely hétfőn délben érkezett meg a Keleti-pályaudvarra, az állomáson már várták a vasút igazgatói, az orvosok és a betegszállító automobil. Magas lázat konstatáltak, de a beteg nyugalma érdekében mégis úgy intézkedtek, hogy Samarjayt lakására szállítsák.

 

Kedd reggelre némileg javult a nagybeteg állapota és az orvosi konzílium egybehangzó véleménye szerint közvetlen veszedelemtől már semmi esetre sem kell tartani. Ha a javulás a várt kedvező tempóban történik, Samarjaynak még akkor is egy ideig távol kell magát tartania minden megerőltető munkától és izgalomtól.

Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98