Vilmos császár Hindenburghoz

 A német császár Hindenburg tábornagyot a 147. számu második mazuri gyalogezred tulajdonosává nevezte ki, a miről a következő távirattal értesítette.

"Kedves tábornagyom! A Mazuri tavak mellett vivott téli csata szerencsés kimenetele után, a melynél az ön kipróbált mesteri vezetése mellett az én összehasonlíthatatlanul bátor keleti hadseregem az ellenségtől az utolsó darab hazai földet is visszafoglalta és az ellenséges hadsereget saját hazájába kergetve, megsemmisítően leverte, sürgős szükségét érzem, hogy köszönetet mondjak mindazért, a mit ön és derék csapataim most újból a haza javára kifejtettek. Királyi köszönetemnek azzal akarok különös nyomatékot adni, hogy önnek a pour le mérite rendjelhez a tölgyfalombot adományozom és önt ezenkivül a 147. számú második mazuri gyalogezred megválasztásából, a mely keleten folyt küzdelmekben hervadhatatlan érdemeket szerzett magának, megláthatja ön is, milyen hálás szivvel értékelem azt a szolgálatot, a mit ön Kelet-Poroszország felszabadítása érdekében kifejtett. Az Úristen legyen továbbra i a mi igazságos ügyünkkel és adjon nekünk még sok ilyen győzelmet. Vilmos."

Hindenburg tábornagy vezérkari főnökének, Ludendorff altábornagynak is elismerő tábirat kiséretében adományozta a pour le mérite rendjelhez a tölgyfalombot.