Az automobil a háboruban

A modern háboru a technika egyetlen vivmányát sem hagyja kihasználatlanul. Ezek között az automobil tesz jelentős szolgálatot. Az ugynevezett páncélos automobilok a legveszedelmesebb területeken is sikerrel végeznek kémszolgálatot.

Eltekintve attól, hogy az automobil gyorsabban felel meg a feladatának, mint a gyalogos vagy lovas járőr, sokkal biztonságosabb is. Ellenséges tüzelés között is minden baj nélkül tud tovarobogni, páncélfalairól tehetetlenül kopognak le a golyók. Ma már minden hadsereg el van látva ilyen automobillal s csaknem valamennyin gépfegyver is van. Képünkön egy golyószóróval felszerelt belga páncélos automobilt tanulmányoznak a francia tengerészek.

Egy galiciai város piacán. Ritka érdekességü kép. A piactér egyik oldalán a mi hadseregünk automobiljai sorakoznak s mellette vásáros szekerek álldogállnak, mennek s nyüzsög a vásári nép. Az emberek nyugodtan bonyolitják le a rendes piaci forgalmat, mert erőt, bizalmat és békét önt beléjük, hogy ott látják maguk között a mi derék katonáinkat.