Török győzelmek

Sokáig ócsárolták ellenségeink török testvéreinket, hogy el vannak satnyulva és nem állhatják meg helyüket egy modern háboruban. S ime maguk a törökök cáfoltak most rá ezekre a hazug vádakra, mert ellenségeink nagy megdöbbenésére, olyan győzelmeket aratnak egymásután, hogy nem birhat velük a legmodernebb hadieszközökkel felszerelt ellenség sem.

A Gallipoli-félszigeten nagy erővel támadták meg az entete-csapatok a török sereget, de hiábavaló volt minden küzdelmük vitéz török testvéreink mindig vissza verték őket. A Dardanellák ostromló ellenséges hajók is tehetetlenek velük szemben. A Triumph nevű nagy angol hadihajót el is sülyesztették a törökök egy torpedólövéssel. A török csapatoknak különösen az a kiválóságuk, hogy kitünően lőnek, kitartóak és rettenthetetlenek. A jól célzó török katonák még a legnagyobb magasságban szálló ellenséges repülőgépeket is lelövik, mint a jó vadász a sziklák fölött keringő sast.

Már nem is igen mernek vállalkozni ellenséges aviatikusok arra, hogy kikémleljék a török hadállásokat. Ezelőtt a francia aviatikusok megkisérlették, hogy közel jussanak a török hadállásokhoz és fényképfelvételeket készítsenek ezekről, de majdnem valamennyien életüket vesztették.