A németek 6000 hadifoglyot ejtettek

Több napi szélcsönd után most ujból heves harcok kezdődtek a Hindenburg-hadsereg északi szárnyán, különösen a Nyemen vidékén. Ezek az ujabb harcok megint jelentős sikert hoztak a szövetséges seregeknek, amelyek mindenütt tért nyertek kelet felé, az egyik frontrészen pedig át is törték az oroszok hadállását. Ez a frontáttörés a Zelvianka mellett történt. Ez a folyó a Nyementől keletre folyik, Welkeviszk és Szlonim között. Az itteni áttörés nemcsak a nagy zsákmány miatt fontos, hanem azért is, mert a német csapatok ezzel jelentékenyen közel jutottak Szloninhoz, ehhez a fontos utcsomóponthoz.

Ettől északra, Vilnától délkeletre szintén sikeresen halad előre a német offenziva. A Polenietől északra küzdő német csapatok, még pedig Hindenburg és Mackensen seregei tegnap összesen több mint hatezer foglyot ejtettek. Szlonimtól délre is előrejutottak és a Pinskbe vezető vasut mint a két oldalán előrenyomulnak.

A nyugati harctéren jelentősebb esemény nem történt. A német aviatika ujabb sikert jegyeztek fel: a mult éjjel ismét megjelentek a német gépek London fölött és sikeresen bombázták a kikötő dokkjait. A legutóbbi Zeppelin támadások óta az angolok fokozódott óvóintézkedéseket rendeltek el a főváros védelmére. Hogy milyen eredménnyel, azt a mostani sikeres német támadás mutatja.