Az entente bulgáriai kudarca

Newyork, szept. 26.
Az Associated Press jelenti Szofiából szeptember 24-iki kelettel: A négyes entente diplomáciai képviselői tegnap hasztalan törekedtek Radoszlavov miniszterelnökkel beszélni. A miniszterelnök az egész tegnapi napon Várnán töltötte a királyi kastélyban, ahonnan ma érkezett vissza. Az entente diplomatái délután fogják előterjeszteni kormányaik végső javaslatait, melyeknek tartalmát még nem ismerik.

Az Associated Press szófiai tudósítója a tegnapi délelőtt folyamán felkereste az entente képviselőit. O'Brien angol követ kijelentette, hogy Bulgária mozgósítása folytán a helyzet válságos. Többet nem mondott. De Panafieu francia követ dolgozószobájából kikiáltotta: Senkit nem fogadok. Mondják meg, hogy nem vagyok idehaza.

Az Associated Press külön tudósítója 24-én délután ezeket táviratozta: A mozgósítás fényesen halad. A bevonult legénység pompásan van öltözve, nagyszerű ruhában és kitünő lábbeliben. Azt hiszik, hogy a bolgár hadsereg néhány nap mulva harcra kész lesz. Világos azonban az is, hogy nagy sietségre nincs ok.