Barátságos mérkőzések

MTK – Vas és fémmunkások 4:0 (2:0) – Hungária-ut. Bíró: Schwarts Ernő

Jó jel, hogy 500 főnyi közönséget verbuvált a mérkőzés, a melyben a vasmunkások dicséretet érdemlő agitálással védekeztek nagy technikával rendelkező ellenfelük támadásai ellen, sőt eléggé gyakran támadtak is, ugy hogy két kapufát is lőttek. Az MTK-ból hiányzott Schaffer, Csüdör és Kovács, de játszott a harctérről váratlanul hazaérkezett Konrád I. és az ugyancsak szabadságot élvező Vágó.

A „Vasasok” csapatából kiemelkedett Gottlieb, Plattkó II. és Jellinek játéka, míg az MTK játékosai között különösen Winkler, Szabó és Nyúl mutatott jó formát. A gólok sorát Winkler gólja nyitotta meg, azután Konrád II. szerzett gólt. A második félidőben Konrád I. szerzett két gólt. A csapatok összeállítása ez volt.

MTK: Knapp – Révész, Bíró – Mezey, Nyúl, Vágó – Winkler. Kertész II. Konrád I. Konrád II. Szabó.
Vas és fémm.: Plattkó II. – Braun, Plattkó I. Weisz, Gottlieb, Reinhardt – Deutsch, Takács, Rákosi, Jellinek, Rucskai.

MTK II – Vas és fémmunkások II. 14:0. Az MTK II-ben Schlosser is játszott és 6 gólt lőtt.
MTK ifj. – Vas és fémmunkások ifj. 1:0.

BAK – BSE 3:1 (1:1).
Millenáris pálya. – Bíró. Orova Henrik

A BAK első mérkőzésén öt tartalékkal szerepelt, akik részint be is váltak. Az első gólt a BSE érte el. A BSE öngóljából jutott a BAK kiegyenlítéshez. Ezután a BAK Bódis és Pollák révén még két gólt szerzett. A mérkőzés elejétől végig erős iramban folyt le. A BAK csapata a következő volt:
Nagy – Kucsera, Aut – Tóth, Dolesál, Erbstein – Bódis, Pollák, Engl, Székely, Feldmann,

BAK II. – BSE II. 7:1 Biró: Ráczkezy.

III. ker. TVE – Nyomdászok SE 2:1
Határ-utca Bíró: Friedmann Mór.

A III. ker. első mérkőzésére a következő csapatot állította ki: Garai – Haragos, Huszár, Stark, Futó, Ferjános – Breuer, Szüri, Szabó, Schrott, Kollár. A III. kerületiek összjátéka már is kifogástalan. A csapat főerőssége most is a két hátvéd és a halfsor. Kapusunknak nem akadt dolga. A támadásokat főleg a Kollár – Schrott baloldal vezeti. Futó ujabb fejlődést ígér.

A csapat általában jó benyomást tett. Az első félidő változatos. A második félidő közepe táján tizenegyesből Schrott lövi az első gólt, nemsokára a Nyomdászok kiegyenlítenek. A mérkőzés vége felé lövi Szabó a győztes gólt.