Franczia lőszergyárak pusztulása

Francziaországban, a La Courneuve közelében lévő Doubie Courenne lőporgyárban heves robbanás történt. Későbbi jelentés szerint a Double Courenne tulajdonképpen erőd, melyet municzios raktárnak használnak. A tüzet még nem oltották el, de valószinűleg lokalizálni tudják az épület egy részére. A közelben volt emberek, köztük polgáremberek is életüket vesztették.

Egy ujabb párisi távirat szerint a double courennei lőporrobbanásnak sok áldozata volt. Délután két óráig negyvenöt halottat és kétszázötven sebesültet számláltak össze. A robbanás légnyomása egy arra haladó közuti kocsit felboritott. Harminczkét utas közül sok megsebesült. A robbanás falakat röpített a levegőbe, a szétrepülő kődarabok a közelben levő házakon sulyos károkat okoztak. A környéken levő házak ablakai csörömpölve hullottak az utczára. A robbanás helyét óriási tölcsér jelzi. A szerencsétlenség okát eddig nem sikerült megállapitani.

Baselből táviratozzák: A "Basler Nachrichten" jelentése szerint a Bourgesben lévő központi pirotechnikai iskolában szörnyű robbanás volt, a mely elpusztította a robbanóanyag gyártására szolgáló műhelyeket. Három ember meghalt, tizenkettő megsebesült.