A csirág

Most, amikor minden csirág nyilik, - mondja a műdal. Most van a szezonja a spárgának, minden vendéglői étlapon ez a legjutányosabb eledelek egyike és a háztartásokban is ezt pusztitják ma tömegesen.

A csirág igen érdekes növény, érdekes alakja van és kitünő ize. És daczára annak, hogy ma mindenki csirágot fal, illedelmesen alig tudja valaki enni. Meglehetősen rejtélyes dolog ugyanis, miként veendő késre, villára, hogy kell azt csinálni, hogy le ne potyogjon az eszczeigről, hogy szabad-e kézbe venni, hogy a megsántulás elkerülése végett csak felét szabad-e leharapni. vagy egyáltalán e szivaralaku gyümölcsnek melyik végére gyujtson rá az ember.

Mint szerkesztőségünk megállapitja, a csirág fogyasztása tekintetében nincsenek egységes megállapodásai az ugynevezett elegáns étkezőknek. Az evés három művészét kérdeztük meg e dologban s ők a következő különböző dolgokat proponálják:

1. Kössük az egyik spárgát a másikhoz, hogy ugynevezett spárgalánczot alkosson és torkunkon keresztül igy bocsássuk le a gyomorba.
2. Vegyünk ügyesen két-két ujjunk közé a csirágszálat, nyissuk ki a szánkat és ügyesen hajlitsuk bele.
3. Csak a vajas zsemlyemorzsát szabad megennünk, a csirágot okvetlenül a tányéron kell hagyni.