Ausztria – Magyarország 3:1 (0:0)

Hütteldorfi pálya 8000 néző. Bíró: Schmleger V.

A magyar és osztrák válogatottak hetedik háborus találkozása az osztrák színek megérdemelt győzelmével végződött. A festői szépségű hütteldorfi pályának hatalmas embersokadalma ezuttal nem csalódott várakozásában, mert a küzdelmet az osztrák játékosok reálisan nyerték meg. A reprezentatív csapatoknak talán még egyetlen olyan találkozása sem volt, amelyben az osztrákok ennyire megérdemelten jutottak a sikerhez.

A játék lefolyása.
A magyaroké a kezdés joga. Az osztrák csapat már az első pillanatban gyönyörű támadást vezet a magyar kapu ellen. A magyar csapat idegesen védekezik és gyors egymásutánban ártatlan szabad rugásokat véd. A 4-dik percben Heinzl veszélyes lövése a kapu mellé jut, ugyanez a sorsa Szabó és Schaffer gyönyörű lövésének.

Közben Knappnak kell többször veszélyes osztrák támadásokat leszerelni. A 19-dik percben Ging rontotta veszélyes magyar támadást Heinzl hajszálnyira céltévesztő lövése követi.

Ettől kezdve élénkebb a magyar támadás is és a Schaffer, majd Biró által vezetett támadások válságos helyzetet teremtenek az osztrák kapu előtt. A 30-dik perctől kezdve a magyar kapu előtt forró a levegő. Knapp, majd Kovács rendkívül veszélyes helyzetekben elszántan mentenek. Két osztrák támadás off-side-en akad meg, míg az osztrák védelem a Konrád fejesével, majd Szabó kornerével végződő támadást kénytelen menteni.

A második félidőben Knapp már az első pillanatban védi Bauer lövését, mely után labdacsere következik. Eredménytelen magyar támadás után az első 20 perc érdektelenül folyt le, s mindkét részről valamennyi akciót lesbenállások és szabadrugások sűrű sorozata tartóztatja fel, kivéve a Ging előkészítése alapján Kertész II. által a 13-dik percben lőtt szép gólt.

Ekkor megváltozik a játékbíró tárgyilagos ítélkezése is s a gyors egymásutánban adott szabadrugások segítségével Bauer, Kehrling, majd Csüdőr hibájából remekül helyezett góllal kiegyenlít. Ekkor jut az osztrák csapat döntő fölénybe, a magyar csapat akciói továbbra is bírói ítélkezéssel szabálytalannak nyilvánított helyzetekben akadnak meg.

A 24-dik percben rugott osztrák kornert Knapp kézütéssel védi, a labda Studnickához, onnan pedig Bauerhez kerül, akinek felső kapufára lőtt labdája a gólba perdül. A kocka el volt vetve, az osztrák csapat a győzelem kivívásában már nem volt feltartóztatható.

A magyar védelem csökkent ambícióval folytatta a támadások visszaverését és a 31-dik percben, a mikor az osztrák balszárny lesbenállásból kiindulva vezetett támadást, védekezés helyett a bíróval kezdett vitába. Ennek a könnyelmű játéknak Studnicka harmadik, világosan szabálytalan gólja lett az eredménye. Az utolsó negyedóra is az osztrákoké, amely Knapp kipróbált, sokszor bravuros mentése folytán eredménytelen maradt.