Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó gyakorlatok

A még folyton tartó rendkivüli viszonyok között a m. kir. földmivelésügyi minisztérium az idén is a rendestől eltérő módon támogatni kivánja a gyümölcs- és zöldségértékesités ügyét. E czélból a budapesti m. kir. Kertészeti Tanintézet (I., Ménesi-ut 45. sz.) a gyümölcs- és zöldségfeldolgozó berendezések felhasználásával folyó évi junius 18-ától szeptember közepéig kéthetenként ismétlődő, sorozatos, gyakorlati feldolgozó tanfolyamokat rendez.

E tanfolyamokban az oktatás úgy történik, hogy a jelentkezők a Tanintézetben folyó feldolgozási munkákban segédkeznek, de saját czéljaikra is feldolgozhatnak kisebb mennyiségű gyümölcsöt és zöldségnemüeket önmaguk által beszerzett anyagok felhasználásával és szakszerű felügyelet mellett. 

A gyakorlaton való részvételért közvetlen a Tanintézet igazgatóságánál kell jelentkezni. A felvételnek különös kellékei nincsenek. A felvételnél azonban előnyben részesülnek azok, a kik a feldolgozási gyakorlatokkal oly czélból óhajtanak megismerkedni, hogy ismereteiket még a folyó évben más érdeklődőkkel társadalmi uton közöljék és őket az egyszerűbb feldolgozásokban – a minők az aszalás és izek főzése – beoktassák. A részvétel dijtalan. Jelentkezni máris lehet.