Bolgárok és németek benyomultak Romániába

A Magyar Távirati Iroda jelenti Berlinből:
Nagy főhadiszállás, 1916. szeptember 3.
Nyugati harctér:
A Somme vidékén a tüzérségi harc a legnagyobb hevességre fokozódott. Maurepas és Clery közt tegnap este erős francia támadások összeomlottak. A Maastól jobbra a Thiaumont-Vaux-i arcvonalra kiterjesztett előkészítő tüzelést csak a Vaux-Souville-i országut mindkét oldalán követték az ellenség támadásai, amelyeket visszavertünk.

Keleti harctér. Lipót bajor herceg vezértábornagy harcvonala: Zborovtól északra jelentékeny orosz erők ujból támadnak. Az Eben tábornok parancsnoksága alatt álló vitéz csapatok részben szuronyharcban teljesen visszaverték őket.

Károly főherceg lovassági tábornok harcvonala: Brzezanytól keletre és délkeletre egyes helyekre korlátozott harcok fejlődtek. Az ellenség támadásait visszavertük. Némely ponton még folyik a harc. A Kárpátokban az orosz vállalkozásai tegnap tegnap főkép a Magura és az attól délkeletre huzódó magaslati állás ellen irányultak. Ezek semmi eredménynyel sem jártak. A Polska-magaslat ellenben (Zlelonától délre) többszöri hiábavaló roham után az ellenség kezén maradt.

A Bisztrica mindkét oldalán a román határterületen német és osztrák-magyar csapatok ellenséges előcsapatokkal érintkezésbe jutottak.

Balkáni harctér. A Duna és Fekete-tenger között német és bolgár csapatok átlépték Dobrudzsa határát. A román határőrséget veszteségei mellett visszavetették.

A macedónia harcvonalon nem volt különösebb jelentőségü esemény.
Ludendorff, első főszállásmester.