FTC – III. ker. TVE. 0:0

Margitszigeti pálya. 1300 néző. Bíró: Oláh Aladár.
A tavaszi hadimérkőzések második helyének kérdését döntötte el a két csapat mérkőzése. A második helyet egyenlő pontszámmal, de jobb goalarányával a Ferencvárosiak foglalták el.

A mai mérkőzés, a mely az előrehaladott idényben is nagy számu közönséget csalt ki a szigeti-pályára nívótlan, érdektelen küzdelmet hozott. Az FTC Kiss helyén játszott tartalékkal, míg a III. kerület az utóbbi időben szerepelt csapatával állott ki.

Mindkét csapaton meglátszottak a hosszu tavaszi szezon fáradalmai és a letörés félreismerhetetlen jelei. Tervszerű kombinácziós játéknak nyomát sem láthattuk és sikeres egyéni akcziókban sem bővelkedett a játék. A Vívók csapatában a két hátvéd és Kollár játéka érdemel említést, míg az FTC-nél Payer, Feldmann és Szamosi voltak jók.

A játék mindkét félidejében a Vívók voltak a támadók. Az első félidőben a vívó-csatárok az állandó fölény mellett sem igyekeztek tulságosan goalt lőni, és a játék unalmas egyhanguságából csak az utolsó félórában engedett, mikor a III. kerület számos goalhelyzete felvillanyozta a kedélyeket, s a közönség buzdító tetszésnyilvánítására a csapatok is nagyobb hévvel feküdtek bele a játékba.

Az utolsó 30 perc a Vívók domináló fölényét mutatta, de majd a jól tömörülő FTC. védelem majd saját csatáraik tehetetlensége megakadályozta pozitív eredmény elérésében. A III. kerület fölényét jellemzi a korner arány is mely 4:1 volt a javukra.