Nemzetközi mérkőzés: MTK – SC Rapid 5:0 (0:0)

Hungária uti pálya, 5000 néző. – Bíró: Taffel Miksa.
A válogatott mérkőzésen szenvedett fájdalmas vereség után hatalmas érdeklődés előzte meg a két nemzet ez idő szerint legjobb csapatainak mai találkozását. A mérkőzés a magyar színek váratlanul nagy gólaránya győzelmével végződött. A nagyszerű sikerre az MTK mai játékával méltán rászolgált.

Mindkét félidőben hatalmas technikai fölényével szinte kapujához szegezte a legjobb összeállításban szereplő nagynevű ellenfelét. Knapp a kapuban nyugodtan végezte feladatát. A hátvédek, az első percektől eltekintve, hibátlanul dolgoztak, különösen Kovács, a ki hatalmas, biztos rugásaival és kitűnő kapcsolásaival ismételten ragadta tapsra a közönséget.

A fedezetsorban és az egész MTK csapatban kimagaslott Nyúl centerhalf játéka. Ugy a támadásba, mint a védelemben elsőrangut nyujtott. Kitűnő helyezkedéssel, észszerű labdaadogatásával, egyrészt sakkban tartotta a bécsiek hatalmas csatársorát, másrészt ismételten frontba vetette saját támadó sorát.

Mellette Kertész II. mint jobbhalf végzett derekas védelmi munkát a válogatott Bauer-Wieser pár ellen. Vágó, bár nem csinált hibákat, nem játszotta ki igazi formáját. A csatársornak mind az öt tagja rászolgál a dicső jelzőre. Szabó szédületes lefutásai, Winkler precíz beadását, párosulva a belső csatárok rövid, lapos passzjátékával, a football igazi szépségét juttatták kifejezésre.

A belső csatárok közül ezuttal Schaffer volt a legeredményesebb, Schlosszer a mezőnyben különösen energikus áttöréseivel kiválót produkált, lövéseit azonban nagy balszerencse kísérte. Konrád II. ujólag bizonyságát szolgáltatta, hogy nincs nála jelenleg nagyobb technikáju játékosunk.

A Rapid csapata határozott csalódást keltett. A közvetlen védelem volt a csapat legjobb része. Manstler a kapuban néhány labdát igazán bravurosan tett ártalmatlanná, s a kapott goalok körül kettő inkább balszerencséjének mint tudásának kell rovására írni.

A bécsiek, s egyuttal a mezőny legjobb embere Dittrich jobb hátvéd volt. Nyolcvan percen keresztül szinte egyedül, sziklafalként verte vissza az ellenfél megujuló támadását, míg az utolsó tíz percben az emberfeletti munkától ő is teljesen kimerült, s nem tudta többé az MTK csatárok eredményességét megakadályozni.

Partnere Balzer, bár nem igazi klasszis, szorgalmas, hasznos játékos. A csapat leggyengébb része a fedezetsor volt. A halfok az első husz perc öldöklő iramától teljesen kifulladva, már az első félidőben nem tudtak többé komoly ellenállást kifejteni. A jobbhalf Putzendopler bírta még legtovább tüdővel, de ő is csak a védelemben tudott csapatának használni, míg a félelmes csatársort alig juttatták labdához.

A csatársor magára hagyva korántsem mutatta be igazi formáját. A Bauer-Wiesen párnak nem volt jó napja, s ugyanez mondtható a Wondzak-Grundl párra is. A center Bacbura, bár nem ért fel Kuthan klasszisához, jó erőnek mutatkozik, s ma a csatársor legjobb embere volt. Taffel Miksáról a játék bírájáról meg kell jegyeznünk, hogy a mérkőzést igazán dicséretet érdemlő nyugalommal és figyelemmel vezette.

Az első félidőben az MTK játszik nappal szemben és a Rapid már a 2. percben veszélyes szabadrugással fenyeget. Az MTK leküzdve az első percek okozta idegességét csakhamar támadólag lép fel és szebbnél szebb támadásokat vezet, de a jól tömörülő bécsi védelem résen áll és a magyarok három sikertelen korneren kívül egyebet elérni nem tudnak.

A második félidő azután teljesen a magyarok fölényének jegyében folyik le. Winkler a 6. percben egyedül fut le, élesen lőtt labdája a kapustól Schafferhez kerül, aki közvetlen közelről megszerzi az első gólt. A következő percben Schaffer kiszökik, éles lövését Mander védi ugyan, de a visszapattanó labda Dittrich asszisztálásával az MTK-t második góljához juttatja. A 28. percben lövi Schaffer a mérkőzés legszebb gólját, melyet a 36. percben Schaffer elnézett labdájából a negyedik gól követ.

A befejező ötödik gólt is Schaffer szerzi meg csapatának Schlosser passzából a 40. percben védhetetlen lapos lövéssel. Mindkét félidő a bécsiek kívánságára csak 40 percig tartott.

Rapid: Mantler – Dittrich, Balzer – Putzendophy, Ruperz, Hagle – Wondrak, Grundl, Bachura, Bauer, Wiener
MTK: Knapp – Kovács, Csüdör, Kertész II., Nyúl, Vágó – Winkler, Konrád II. Schlosser, Schaffer, Szabó.