A háborus birkozó sport

Sulyos veszteségek érték birkozó sportunkat, a háboru folyamán nagyságaink csaknem kivétel nélkül katonai szolgálatot teljesítenek s így klubjaink zöme, köztük az MTK, a BAK, az FTC, a MAFC és a KAOE a háboru tartamára beszüntették birkozó szakosztályaik működését. Előrehaladás e kétségkívül nehéz sportban csakis munkásegyesületekben észlelhető.

Élükön a Munkás TE-el és a Máv. Gépgyári Sport Körrel igen dicséretes munkát végeznek a munkásegyesületek. Amennyire a háborus erőviszonyok megengedik, nemcsak a meglevő régi erőket foglalkoztatják, hanem az ifju generáció nevelését sem tévesztik szem elől. A MTE-ben Vida, Magyar, Német és a igen jó képességű kezdő gárda, a Máv Gépgyári Sportkörben Schmeisz, Udvaros, Kernács és Schenker, a Törekvésben Rakovszky, Szoszki, Maróthy és Merz folytatnak állandó tréninget.

A környékbeli egyesületek közül a Testvériség az Erzsébetfalvai MTE, és a Vas- és Fémmunkások Szelki Ottó vezetése mellett tartanak birkozó órákat. Birkózóink komoly tréningje alapján birodalommal tekinthetünk az esetleg rendezendő versenyek elé.