Elektromos automobilok a városi forgalomban.

A világháború sok mindenben megváltoztatta életünk berendezését. Ezek között van sok olyan is, a mely a háború előtti viszonyokhoz képest javulást jelent. A nagy városok forgalmában évről évre türhetetlenebb viszonyokat teremtettek a nagymértékben elterjedt benzinautomobilok. Most ezek legnagyobb része a harcztereken van, ahol valóban nagyon hasznos szolgálatot is végeznek, de a városokból való eltünésük is igen kellemes következmény és előnyös a közegészségre.

Nincs annak semmi technikai akadálya, hogy ez az állapot állandósuljon. A modern közlekedés követelményeit a városokban a villamos-automobil éppen olyan jól kielégítheti mint a benzin-automobil, a mellett üzeme olcsóbb, járása nyugodtabb, egyenletesebb és biztosabb a carosseria kisebbé, tetszetősebbé és könnyebben fordulóvá tehető s a mi fő, a levegőt nem rontja.

Ahhoz, hogy városokban az elektromos automobil általánossá váljon, csak az szükséges, hogy elegendő töltő-állomás legyen a város különböző részeiben szétosztva, továbbá az, hogy az accumulatorbatteriák nagysága és alak szerint egyformák legyenek, hogy kicserélésük kényelmesen, gyorsan és megbízhatóan történjék. Bécs városában ezt fel is ismerték és inditványt adtak be a városi tanácshoz arra nézve, hogy a város benzinautomobilokra több engedélyt ne adjon ki, ellenben alkosson töltőállomásokat és hasson oda, hogy a gyárosok egyforma szerkezetű accumulatorbatteriákat hozzanak forgalomba.