A BKE bécsi veresége

Mi tagadás benne, az osztrák jéghockey sport alaposan felülkerekedett a miénknek. De hát ez nem is lehetett másként, hiszen Magyarországon három éven át enyhe volt a tél, kedvezőtlen jégviszonyok uralkodtak és a bécsiek pompás műjégpályán trenírozhattak, akkor, a mikor a magyar hockey játékosok teljes tétlenségre voltak kárhoztatva.

Ilyen körülmények között már eleve kockázatos vállalkozás volt a mult vasárnapi bécsi kirándulás, a mely nem is végződhetett mással, mint kudarccal, a mit a BKE csapatának 9:2 arányu vereség alakjában el kellett szenvednie.

A bécsiek, el kell ismerni, ragyogó formában vannak. A kapus és az egyik csatár, aki mindössze tizenöt éves valósággal fenomén. A magyar csapat nemcsak tréning nélkül, de tartalékos csapattal is bocsátkozott a küzdelembe. Legszembeötlőbb fogyatékossága a BKE-nek a kapus hiánya volt. Abszolut gyönge játékot produkált e fontos posztnak a betöltője.

A BKE igen helyesen, elsősorban itt akar segíteni a bajon. Ujabban Barna II.-vel, a MAC atlétájával kísérleteznek, de a tréningeken mutatott formája nem kielégítő. A problémát alkalmasint ugy fogják megoldani, hogy a kapusnak Barna I.et, a régi hockey játékost fogják megtenni.

Az elkövetkezendő eseményekre most már szorgalmas készülődés folyik a városligeti nagy jégen. Kedd óta Minden Frigyes vezetésével naponkint trenírozónak a játékosok rendesen az I. csapat támadósora játszik az I. csapat védelme ellen. A lelkiismeretes munka és a kedvező jégviszonyok természetesen nem maradhatnak hatás nélkül s a tréningek rendes megfigyelői örömmel látják a szembeötlő formajavulást.