Boroevics Szvetozár kitüntetése

Őfelsége az Isonzó-hadsereg teljesítményeinek hálás elismerése jeléül az Isonzó-csaták győzelmes vezérének a katonai Mária Terézia-rend nagykeresztjét adományozta és egyuttal a következő napiparancsot bocsátotta ki:
Isonzó-hadseregemhez!
" ..régóta előkészített, különösen nagy erőkkel végrehajtott ellenséges támadásokat sulyos, napokig tartó harcokban utasítottátok vissza, s ismét megmutattátok, mily hősiesség lakik bennetek.
Indittatva éreztem magamat, hogy hozzátok siessek, hogy köztettek nektek szivem mélyéből köszönetet mondjak hősiességtekért, kitartástokért és odaadástokért.

Szeretett hazánk minden részéből származtok, de egyesült erővel csodálatraméltó tetteitekkel kiérdemeltétek a haza köszönetét. Mindannyiotoknak szemtől-szembe mondok köszönetet.

A katonai Mária Terézia-rend nagykeresztje azonban, amelyet ma Boroevics vezérezredesnek, a ti vezéreteknek keblére tüztem, nemcsak a hadseregparancsnok iránti legmagasabb elismerésemet jelképezi, hanem minden harcos előtt mély hálám, büszke megelégedettségem jele legyen.

Isten áldása volt velünk, imádkozzuk a Mindenhatóhoz, hogy a jövőben is méltóknak találjon bennünket kegyes védelmére és oltalmára.

Isten adja meg nekünk a végső, teljes győzelmet!
Adelsberg, 1917 junius 2.
Károly.