MTK – 33 FC 5:0 (4:0)

Hungária-uti pálya. 1000 néző. Bíró: Békés Mór.
Mint előre várható volt az "33" FC nem tudott komoly ellenállást kifejteni az MTK-val szemben, ugy, hogy a küzdelem az utóbbinál könnyű fölényes győzelmével végződött.

Az első félóra azonban nyilvánvalóvá tette, hogy a "33" tavaszi szereplésére nézve nem szabad első bemutatkozását irányadónak tekinteni, mert a míg bírta kitartással, meglepő friss és élénk játékot produkált és a támadásból is egyforma arányban tudta kivenni részét. Ezután azonban teljesen összeroppant a jóformán semmi tréninggel nem rendelkező csapat és a mérkőzés hátralevő részében teljesen a védelemre szorítkozott.

Az MTK még távol van attól, hogy fitt kondícióban lévőnek tekintsük, de a mult heti játékhoz képest már lényeges haladást mutatott. Különösen a csatársor összjátékában volt jelentős fejlődés tapasztalható, időnként már felcsillant az igazi MTK passzjáték.

Konrád II. és Schaffer törekedtek első sorban erre, hogy igyekezetüket nem koronázta mindig siker, az főleg Ráczon mult, a ki egyénileg ugyan igen agilisan és sok jó momentumot produkálva játszott, de a csapat stílusának keretébe sehogy se illik bele. Legjobb embere volt a támadásnak Konrád II, a ki már teljes technikai tudását vitte bele a játékba.

Schaffer még meglehetősen formán kívül van, oly nehézkesen és elkésve mozog, hogy ugy látszik, még hosszabb időre lesz szükség, míg a régi félelmetes csatár lesz. Szabó ruhseit már a régi gyors tempóval vitte keresztül, nála még a technikán is kell javítani.

Winkler egyelőre nem ért el semmit. A fedezetsorban Kertész II. volt a legjobb, a frissessége és ruganyossága kitűnő szezonját sejteti. Vágó és Kertész III. munkája sokkal könnyebb volt, semhogy alapot nyujthatna biztos ítéletére. Ugyanez áll az egész védelemre is, ahol Kovács eleinte igen bizonytalan volt.

A "33"-ban feltűnést keltett a kapus, Fodor, aki néhány olyan védést mutatott, amire bárki büszke lehetne. Igen jó volt még Zloch, a középső fedezet, akinél főleg a fáradhatatlan agilitást kell kiemelnünk. Csárdás a védelemben még tréningje legelején áll. A csatársorban Boros II. mutatott javulást, a míg azonban önzéséről le nem szokik, nem válhat igazán a csapat hasznára.

A mérkőzés első félórája igen élvezetes volt, változatos, hullámzó játék, amelyben a "33"néhány holt biztosnak látszó helyzetet hibáz, Konrád II. nyitja meg a gólok sorát, amelyet a következő tíz percben a "33" védelem kifutását ügyesen kihasználva, Schaffer (2) és Rác négyre növel.

A második félidőben az MTK kényelmesebb tempóban játszik, a "33" ellenben lelkesen védekezik, s így csak Rácnak sikerül a félidő elején ujabb eredményt elérni

A csapatok így állottak fel:
MTK: Knapp – Kovács, Csüdör – Kertész II. Kertész III, Vágó – Winkler, Konrád II. Rác. Schaffer, Szabó.
"33" FC: Fodor – Grüner, Csárdás – Klein, Zloch, Deák – Streittförder, Boross II, Wancsai II. Zeidler, Oswald.