Zavartalan pénzforgalom

A pénzintézetek mai pénztárforgalma nagyobb zökkenő nélkül bonyolódott le.
Általában a pénzintézetek nem ragaszkodnak a felmondási időhöz, azonban nagyobb összegek kivételénél megbirálják, hogy az illető fél nem tezaurálási szándékból akarja a pénzeszközöket oktalanul felhalmozni. Magánfelek részére a legtöbb pénzintézet két-háromezer koronás összeget folyósitott. 

Az államjegyek kibocsátásáról végleges döntés nincs, bár a kormány meghatalmazottja már tárgyalást folytatott a Franklin- és az Athenaeum-nyomdával, mintegy 500 millióra menő papirpénz előállitása céljából és Falus Elek megbizást is kapott a magyar államjegyek rajzának elkészitésére. 

A kormány rendeletet adott ki, amely szerint a Magyar és Osztrák Bank budapesti főintézete által kiállitott kamatozó vagy kamatozatlan pénztárjegyeket, valamint az általa kibocsátott utalványt vagy csekket és az általa megerősitett csekket fizetésül kell elfogadni. Azonban munkabérek kifizetésére ezek a pénztárjegyek, utalványok és csekkek nem használhatók föl. A rendelet érvénye azokra a pénztárjegyekre, utalványokra, csekkekre és megerősitett csekkekre is kiterjed, amelyek kiállitása, illetve megerősitése a mai nap előtt történt meg.