FTC – Slavia 1:1 (1:1)

Üllői-uti pálya 2500 néző. Bíró: Kiss Tivadar.
A Slávia második napi játéka is csak félsikert hozott az egykor félelmetes piros-fehér színeknek: az FTC döntetlen eredményt csikart ki tőle. Az FTC eredménye, ha felállását tekintjük, nem meglepetés, mert védelme megerősödött a harctérről haza került Wienerel és Zavarossal, a fedezetsorban ismét játszott Virág és Kiss, kik együttesen és külön-külön is nagy hasznára voltak a csapatnak.

Ál ez elsősorban Wienerre a ki igen magas formát árult el s a kinek főrésze volt a veszélyes Slavia csatársor támadásainak visszaverésében. A zöld-fehér csatársor legjobb embere Bódis, a jobbszélső volt, aki nemcsak a kielégítő gólt lőtte, hanem különösen a második félidőben produkált gyors lefutásaival állandóan veszélyeztette a Slavia kapuját. Jó volt még mellette Okos, meg Hegyi center, míg a csatársor, baloldala gyöngén dolgozott. Szépen védett Szamosi, kit a Biclka éles lövéséből származó gólért nem lehet okolni.

A Slavia játéka nem elégített ki. Csalódtunk főleg csatársorában, melytől már jobbat is láttunk s a mely tegnap az ellenfél kapuja előtt csődöt mondott. Igaz ugyan, hogy összjátékuk szemre szép és tetszetős volt, de nemcsak a csatársor, hanem az egész csapat munkájából hiányzott az erő és a lendület. Hajszálfinom passzokkal rövid, lapos labdaadogatásokkal sokszor jóformán akadály nélkül jutottak le az FTC kapujához, de a gól előtt agyonkombinálták magukat, vagy pedig szinte megvárták a védelem elhelyezését vagy közbelépését.

Az egész csapat inkább egy turázó angol professzionista csapat benyomását keltette, mely gépiesen dolgozott s a melynek tagjaiból hiányzott az ambíció. Egyénileg a három belső csatár: Bielka, Vanik és Prosek emelkedtek ki, a kik közül főleg Bielka küldött néhány veszélyes lövést az FTC kapujára. Gyengébb volt a két szélső: Novi és Rehák. A Wildd, Fechta, Waldlogen fedezetsor jó kapcsolása és kitűnő helyezkedése elismerést érdemel, míg a két hátvédő: Janko és Raca különösebb kvalitásokat nem árult el.

Áll ez a kapusra, Tureckra is. Nem hagyhatjuk azonban említés nélkül, hogy a Slavin ugy a BAK, mint az FTC ellen kifogástalanul viselkedtek s a bíró intézkedéseinek is ellenvetés nélkül engedelmeskedett.

Az első félidőben hullámzó mezőnyjátékot produkált mindkét csapat s közülök inkább az FTC tartózkodott többet az ellenfél kapuja előtt. Ennek ellenére is a Slavia éri el a vezető gólt Bielka révén, amelyre az FTC a félidő vége felé felel, a mikor is egy kapu előtti kavarodástól Bódis éles és védhetetlen lövéssel kiegyenlít. Az FTC ebben a félidőben több gólhelyzetet szalasztott el.

A második félidőben a Slavia támad többet, de az FTC is szóhoz jut, főleg a jobbszárny lerohanása révén, eredményt azonban egyik csapat sem ér el.