MTK – BTC 6:0 (3:0)

Hungária-uti pálya. – 4500 néző, - Bíró: Taffel Miksa.
A BTC mult heti győzelme után érthetően nagy érdeklődés előzte meg a mai találkozását az MTK-val. A két csapat küzdelme azonban a csapatok között fennálló nagy tudásbeli differencia miatt váratlanul igen érdektelennek, sőt hellyel-közzel valósággal unalmasnak bizonyult.

A kék-fehérek játékosai csak egészen rövid ideig ambicionálták a játékot, csatárai a második félidő nagy részében szinte irtóztak a góllövéstől, így történt azután, hogy a BTC meglepő gyenge játéka folytán a mérkőzés rendkívül ellaposodott. Az MTK csapata hatalmas technikai tudásával egyszerűen megette a Torna Klub legénységét, Knappnak a kapuban alig akadt komoly dolga, a hátvédek Feldmann és Csüdör hibátlanul teljesítették könnyű feladatukat.

A fedezetsorban kellemes meglepetésként hatott Kertész III. javulása és nagyszerű játéka, kapcsolásai és adogatásai legjobb formájára emlékeztettek. A csatársorról általában azt állapíthatjuk meg, hogy nem igen buzgólkodtak. Egyedül talán csak Tauszig mutatott nagy igyekezetet. Konrád II, Schlosszer és Schaffer tulságosan tömörültek és keveset lőttek kapura.

Szabó sokat futott céltalanul, bár lövéseivel különösen szerencséje volt, amennyiben két gólt lőtt. A BTC-ben csak a védelemről szólhatunk elismerőleg. Stier sok igyekezettel védett, a backek Kertész és Kelemen nehéz munkájukat nagy önfeláldozással végezték.

A fedezetsorban Kanyaurek magaslott ki, bár partnerei sem voltak rosszak. A csatársor Dobó nélkül nem volt akcióképes, csupán csak Pócz és Szánthó II. nyujtott elfogadhatót. Az első félidőben a BTC játszik szél ellen.

A MTK mindjárt támadólag lép fel s előbb két kornerrel veszélyeztet, majd az 5. percben Schaffer egyéni játéka révén gólt lő. A 22. percben Schaffer ujabb gólt szerez. A 38. percben Tauszig lefutásából és beadásából Szabó lövi a harmadik gólt.

A második félidőben a szél eláll. Alig fél perccel a kezdés után kornert ér el az MTK, melyből Schlosszer gólt fejel. A 9. percben Tauszig beadásából Schaffer az ötödik gólt lövi. A gólok sorát a 15. percben Szabó védhetetlen lövése zárja le. A hátralékos félóra érdektelen középjátékkal telt el.