Romanov Miklós ezredes

Angol riporterek nemsokára felséges témához fognak jutni, ha ugyan felségesnek lehet nevezni még a czárt, aki familiájával együtt talán hamarosan a "szabad" Angliába érkezik.

Romanov Miklós ezredes, aki czár volt s most ezredes, vagy már tán az sem, mert a bolseviki Oroszországban már az ezredesi rangot is eltörölték, Angliában fog letelepedni, ehhez kért engedélyt Trockijtól, azzal biztatván, hogy úgysem aspirál a trónra, a maximalista kormány helyzete pedig sokkal jobban megszilárdult, semhogy attól kéne tartania, hogy Anglián keresztül élére áll a fehér birodalomnak, hogy az megint visszahivja őt, s vele együtt a kancsuka uralmat.

Milyen szép lesz ha Miklós czár, mint nem is valami gazdag külföldi czivilember a büszke szigetországba költözik: Most Anglián a sor, hogy gondolkozzon felette, közel engedje-e Miklós ezeredes-elvtársat magához? A londoni utczán, a háborus reklámok örökös felvonulása mellett jó hatást tesz-e az ántán leghatalmasabb katonasága bukásának eme eleven szimbóluma?