A bajnok-utcai rablógyilkosság

A bajnok-utcai rablógyilkosság. Rosenthal Adolf asztalosmester az áldozata annak a rémes gyilkosságnak, melyet Tóth Sándor, siketnéma asztalosinas követett el. A fiatal suhanc egy mozidráma hatása alatt követte el tettét. Hátulról célzott gazdájára, aki megfordult. Ekkor találta homlokán a második lövés. Tóth Sándor áldozatát a műhely padlói alá ásta el. Képünk a raktárhelyiséget ábrázolja, melyben a gyilkosság történt és a szerencsétlen asztalosmestert.

Davit Emo. Emlékezetes még előttünk a bécsi Bristol hotelben elkövetett gyilkosság. A szerencsétlen Earl Juliát, Vivante báróné komornáját Davit Emo ösztönzésére ölte meg Franke Kurt. Davit Emot kötél általi halálra ítélték. 

Franke Kurt. A bécsi rablógyilkosság tettese. A tizennyolc éves fiatal gyilkos, ki tettének elkövetése után semmi lelkiismeretfurdalást nem érzett. Tizenöt évi szigorított fogságra ítélték.

Hader József, a Magyar Országos Bank sikkasztója. Három héttel ezelőtt megszökött az Angolbank helyiségből, a kíséretében levő bankgyakornok mellől és magával vitt kétszázezer korona készpénzt. Hadert csak most fogták el.

Nagy Andor, ál-kamarás, álfőispán, aki a legváltozatosabb furfanggal 200.000 koronát csalt ki hiszékeny kereskedőktől. A fiatal uri szélhámos mindenfelé azt hazudta, hogy birtokai és erdői vannak.