Magyarország – Svájc 2:1 (0:0)

Hungária sporttelep. – 16.000 néző – Bíró: Retschury (Bécs)
Négy hét leforgása alatt másodszor gyülekezett össze a főváros labdarugó közönségének impozáns sokasága, hogy tanuja legyen a válogatott csapat játékának. A mióta a háboru lezárta a külföldi sorompókat, egy esetet kivéve – a mikor a németek válogatottjait üdvözölhettük falaink között, - kizárólag az osztrák színek szerepeltek footballsportunk ünnepnapjai.

A régi nemzetközi összeköttetéseket elsöpörte a háboru vihara s még jobban rávoltunk utalva az osztrákokra mint eddig. Most azonban egy rövidke lépét tehettünk a multak felé. Külföldi válogatott csapatot láttunk vendégünknek, az osztrák színek helyébe uj színek kerültek és az emlékezetünkben felidézte a béke rózsás napjait, a mikor válogathattunk és duslakodhattunk külföldi attrakciókban.

Svájc fiai jelentek meg ma a pályán és mérték össze erejüket válogatott csapatunkkal. Gessler hazájának gyermekei öntötték szívünkbe azt a reménységet, hogy közel az idő, a mikor kisüt a béke napja, a lecsukott sorompók felcsapódnak és szabad lesz ismét az ut a sport országutján.

Kedves barátunk volt Svájc a békében is, a világháboruban azonban olyan korrekt magatartást tanusított, hogy szeretetünknek mélységes tisztelettel kelletett párosulnia. Ez az érzés hatotta át ma a Hungária-uti sporttelep egybegyűlt közönségét és ezért volt oly meleg és lelkes taps, a mely a svájciakat fogadta és akcióikat kísérte.

A játék lefolyása
Pontosan 3 órakor Retschury (Bécs) biró sípjelzésére a következő csapatok állanak fel:
Magyarország: Varga – Stark, Wiener – Kertész II., Ging, Deutsek – Nemes, Hönick, Shaffer, Schlosser, Szabó
Svájc: Kempl – Fuck, Peterll – Beyeler, Kultenbach, Neumayer P. – Huber, Osterwalker, Keller, Farelli, Porelli

Svájc kezd gyönge szél ellen, de mindjárt a magyarok lépnek akcióba. A 3. percben Schlosszer passzából Hönich védhetetlen gólt lő, de a bíró off-side címén érvényteleníti. Az 5. percben Kempl Szabó éles lövését nagy szerencsével védi. A következő percekben a magyar csapat négy kornerrel veszélyeztet.

A 27. percben Schlosser támadását Beyeler csak korner árán tudja menteni. Nemes labdáját Kempl parírozza. A 36. és 42. percben Wiener és Stark hibájából ismételten kerül veszélybe a magyar kapu. A 44. percben Schaffer tiszta helyzetben hibáz. Az utolsó percben Hönich támadását Funk korner árán menti.

A második félidő első percében a magyar csapat két kornert ér el. A 6. percben Wiener hibájából Huber lefut, pontosan centerez s Keller kapásból védhetetlen gól lő (0:1). A magyar csapat ezután komolyan belefekszik a játékba s a 12. percben egy a svájci kapu előtt támadt kavarodásból Schaffer kiegyenlít (1:1).

A 19. percben Schaffer támadását Beyeler kornerre védi. A 24. percben Svájc ér el kornert. A 26. percben Szabó lapos beadását a svájci védelem elhibázza, de Hönich tiszta helyzetből közvetlen közelből fölé lő.

A 27. percben Svájc ujabb kornerhez jut. A 31. percben Schaffer hatalmas lövését Beyaler nagy szerencsével védi. A 32. percben Schlosszer szép, hosszu lapos lövéssel a győztes gólt lövi. Az utolsó percekben a Svájciak vannak frontban, de eredménytelenül.