Magyarország – Ausztria XVII-ik háborus mérkőzése

Magyarország győz 2:0 (0:0) arányban

Práter pálya – 15.000 néző. – Bíró: Rossi (Stuttgart)
Győzött a magyar csapat és mindjárt hozzátehetjük, hogy reprezentatív tizenegyünk biztosan és megérdemelten győzte le az osztrákok legjobbjait. A bécsi viszonyokat tekintve rekordközönség jelent meg a derűs tavaszi délutánon a WAC práterbeli pályáján, hogy tanuja legyen a válogatottak küzdelmeinek.

A mérkőzés rendkívül érdekes és izgalmas lefolyásu volt, egyben egyike volt a legszebbeknek, amelyet a két ország válogatott csapatai az utóbbi időben egymás ellen megvívtak. Az első félidőben mind a két csapat egy kissé elfogódottan, óvatosan játszik, a csatárok alig lőnek kapura, de a második félidőben a magyar csapat öldöklő rohamot diktál, melynek csakhamar az osztrák védelem teljes kifulladása, majd az elért két gól az eredménye.

Tekintve azonban, hogy a magyar csapat egy kis szerencsével már az első félidőben a maga javára döntötte volna el a mérkőzés sorát s ha Fortuna a magyarok oldalán van az osztrákok aligha szabadulhattak volna meg öt-hat góltól.

A mérkőzés lefolyása
4 óra 40 perckor Rossi bíró sípjelére a következő csapatok állnak fel:

Magyarország: Zsák(„33” FC) – Ecldmann(MTK), Vogl II. (UTE) – Kertész(MTK), Ging(Törekvés), Csüdör(MTK) – Nemes(FTC), Konrád II. (MTK), Shaffer(MTK), Schlosser(MTK), Szabó(MTK)

Ausztria: Kraupar (Florendorf) – Poppovitch(Amateure), Stevskal(Rapid) – Sedlatschek(WAF), Löwenfeld (Amateure), Ruperz (Rapid) – Wilds I. (DFC), Wilds II.(DFC), Kozeluk(DFC), Hammelberger (DFC), Feller(DFC)

Az osztrákok kezdenek gyenge szél ellen és nappal szemben és azonnal támadásba lépnek. A 2. percben Feller veszélyes támadását Feldmann szereli. A 4. percben a magyar csapat vezet támadást, de Schlosszer a kapu fölé lő. A 7. percben Hammelberger lövését Zsák védik. Az osztrák jobbszárny többször támad azonban Ging leszereli, két ízben korner árán.

A 11. percben Nemes támadása kornert hoz. A 18. percben Nemes szépen lefut, a kedvező lövési alkalmat azonban elszalasztja, mert ahelyett, hogy a labdát a tisztán álló Schlosszehez passzolná, éles szögből kapura ló, de Kraupar könnyen véd,. A 17. percben az osztrákok vezetnek szép támadást, de Feller beadása a kapu fölé kerül.

A 21. percben Stevskal szabadrugását Zsák védi . A 35. percben Schlosser lövését Kraupar kornerre védi. A 39. percben osztrák támadás kornert hoz. A 41. percben Popovics szabadrugását Zsák védi.

A második félidőt Orth vezeti be. A 4. percben a magyar támadást Popovics akadályozza meg. A 7. percben Wilds veszélyes beadását Zsák kornerre védi. A 9. percben Feller beadását Hammelberger mellé lövi. Két perccel később Wilds rendkívül veszélyes támadásából Wilds néhány méterről élesen a kapura lő, de Zsák nagy bravurral véd.

A 11. percben Konrád néhány percre kiáll. A 14. percben Schaffer beadását Kraupar védi. A 16. percben Feller támadása kornert hoz. A következő percben magyar korner. A 19. percben Kraupar egy kapu előtti támadást nagy önfeláldozással véd. A 21. percben Szabó beadása kornert hoz.

A 25. percben Schosszer egyedül driblizi az egész osztrák védelmet és közvetlen közelről lőtt. (1:0) Három perccel később Kraupar bravurral véd. Azonban a labdát a közelben
álló Schafferhez dobta, aki azt a kapuba lövi. (2:0)

Ettől kezdve a magyar csapat mind nagyobb tűzzel fekszik a játékba. Az osztrák védelem teljesen kifulladva visszaesik és a magyar csapat döntő fölénybe jut, amelyet csak ritkán szakit meg néhány osztrák támadás. A 32. percben Schaffer bombaszerű lövése a kapu fölé kerül, majd kornert ér el a magyar csapat.

A 34. percben Schaffer hosszu lapos lövését Kraupar nehezen védik. A bíró ismételt elnézése folytán az osztrákok is kedvező helyzetbe jutnak Wilds off-side állásából, de az előbb kapufélfára lő, majd Fogl szereli le. A 46. percben ismét alkalom van gólra, de Schlosser, jóllehet jó helyzetben volt, a kapu fölé lő. Magyar támadás fejezi be a mérkőzést.