Tisztelt előfizetőinkhez!

Tekintettel az óriási papirhiányra és a magas nyomdaköltségek és papir drágaságra, lapunk ezentul – remélhetőleg rövid ideig – csak két hetenként fog megjelenni, azonban – miután a hirdetések tetemesen csappantak – a szövegrész terjedelmesebb lesz s igy annyi olvasnivalót kapnak tisztelt előfizetőink egy-egy számban, mint eddig kettőben. 

Ez alkalommal is felkérjük azon előfizetőinket, akik előfizetési dijjal hátralékban vannak és akiknek előfizetése március hó végével lejárt, az előfizetési dijakat sürgősen beküldeni sziveskedjenek, mert ezentul csak azon előfizetőknek küldjük a lapot, kiknek előfizetési dija beküldetett.
Elvtársi üdvözlettel


Elvtársak! 

A Gazdasági Lapok előfizetői-, munkatársai- és tudósitóihoz szólunk, mint olyanokhoz, kik a magyarországi mezőgazdaság előrehaladását szivükön viselik s felkérünk benneteket, hogy ugy hivatalos mint magán ügykörötökben hassatok oda, miszerint lapunk, e legrégibb szakközlöny, előfizetőinek serege szaporodjék minél előbb, minél magasabbra, hogy meg tudjon küzdeni azon óriási nehézségekkel, melyek a lapkiadása körül felmerülnek – a papir és nyomda hallatlan áraival s a papirhiánnyal.

Lapjaink ezidőszerint az egyedüli mezőgazdasági szaklapok hazánkban, mert hisz a többi vagy megszünt véglegesen vagy ideiglenesen kénytelen volt megjelenését felfüggeszteni; a Gazdasági Lapok is csak ugy jelenhetnek meg, hogy mi a legnagyobb anyagi áldozatokat hozzuk, de reméljük, hogy a magyar gazdaközönség lelkes pártfogása helyzetünket meg fogja könnyiteni s áldozni fog a szakirodalom oltárára.

A t. munkatársaink és tudósitóinkban is bizunk, hogy a mostani nehéz időkben az irói munkadij követelésétől elállnak s szaktudásuk termékeit ingyen bocsátják gazdatársaik rendelkezésére. 

Hisszük és reméljük, hogy minden előfizetőnk legalább egy uj előfizetőt szerez és hogy a megszállott területeken lakó gazdatársaink is mihamarabb csatlakozhatnak lapjaink támogatóinak sorai közé és akkor azok tartalmasabbak, tanulságosabbak lesznek, mint valaha voltak. Egyben megjegyezzük, hogy a földmivelésügyi népbiztosság össze rendeleteit – mint minden gazdát érdeklő rendelkezéseket – ezentul lapjainkban is közre adjuk.

Gazdatársi üdvözlettel 

       „GAZDASÁGI LAPOK”,
és az „ÁLLATTENYÉSZTÉSI ÉS
       TEJGAZDASÁGI LAPOK”
szerkesztősége és kiadóhivatala