Az Omge a földmivelési direktóriumhoz

Az Országos Magyar Gazdasági Egyesület vasárnap tanácsülést tartott, amelynek határozata alapján átiratot intézett a földmivelési direktóriumhoz.

Az Omge tanácsának meggyőződése szerint – mondja az átirat – a jelen rendkivüli válságos politikai és gazdasági helyzetét az entente megdöbbentő magatartása idézte föl és az imént megalakult magyar tanácskormánynak Magyarország integritásának megvédésére és a közrend biztositására irányuló tevékenysége eredményétől függ az ország fennmaradása.

Ebben a tevékenységében a kormány joggal számithat a nemzet minden rétegének odaadó támogatására, amely támogatásból hazafias kötelességből részünket mi is ki óhajtjuk venni. Az ország integritásának fentartása azonban nemcsak politikai és hadügyi kérdés, hanem hasonló mérvben gazdasági és termelési kérdés is.

A kérdés ezen részének megoldásához s a mezőgazdasági termelés folytonosságának biztositásához hivatásszerü müködésünkhöz képest osztatlan önfeláldozó közremüködésünket, összeköttetéseinket, tapasztalatainkat a magyar tanácskormánynak teljes készséggel felajánljuk. Ezt az állásfoglalást a Magyar Gazdaszövetség is magáévá tette.