FTC – UTE 2:1 (1:0)

Üllői-uti pálya. Bíró: Gerő Ferenc.
Rendkívül heves, változatos lefolyásu mérkőzés, amelyben a szerencsésebb csapatnak jutott a győzelem. Az első félidő az FTC némi fölényét mutatja, mindkét kapu gyakran van veszedelemben, de az FTC-nél a két hátvéd, az UTE csapatánál pedig Kaiser ártalmatlanná teszi a csatárok valamennyi akcióját.

Már a második percben, megszerzi az FTC az első gólt. Pataki leadásából Köves továbbította a labdát a hálóba. A gól után az FTC támadásban marad és csatárai erősen ostromolják a Kazár által nagyszerűen védett hálót. Az UTE támadásai is gyakoriak, de a kapu előtt határozatlanok a csatárok. A félidő végéig az UTE van frontban.

A második félidő öldöklő iramban kezdődik: az UTE támad erősen, sok veszélyes helyzetet teremt, az FTC védelme azonban résen van. A játékot sűrűn akasztja meg a bíró s hogy megakadályozza a küzdelem elfajulásását egy FTC és egy UTE játékost kiállít a bíró.

Ettől kezdve abszolut fair és sima a mérkőzés. Virág rugja szabadrugásból az FTC második gólját, míg az UTE egyetlen gólját Vogel I. szerzi meg tizenegyesből. A mérkőzés végén az UTE erősen küzd a kiegyenlítésért s eközben Molnár III. biztos gólhelyzetből kapu mellé lő.

Az FTC csapata egy kissé elbizakodott játékot mutatott, Szamossy kevés dolgát jól végezte. A Wiener – Kiss hátvédpár derekasan dolgozott. A fedezetsor legjobb embere Medgyesi volt. Wilhelm sokat és feleslegesen cselezett, Virág csak a második félidőben produkált jót.

A csatársorban a Tóth-Pataki-Köves triász emelkedett ki. Nemes önző volt. Bódist keveset foglalkoztatták. Az UTE csapatnak legjobb embere Kazár volt. A két Vogal közül Vogal III. volt a jobb. A fedezetsor gyenge volt, csupán Fürst mutatott elfogadhatót.

A csatársor egyéni akciókkal kísérletezett, a mi sehogy sem sikerült. Rosner jobbszélső és Scheffer játszott jól. Priboj rossz labdákat kapott a gyenge fedezetsortól, különben is erősen függtek az ellenfél részéről.