Nemzetközi mérkőzések

WAF – MTK 3:2 (0:1)

Bécsben, a hütteldorffi pályán folyt le a mérkőzés, amelyben a WAF igen erős összeállításban szerepelt. Az MTK három tartalékkal gyöngített csapata ennek ellenére is kemény ellenfél volt. A kék-fehérek góljait Braun és Nagy József lőtte.

Az MTK csapata így állott fel: Takács – Fridmann, Orth – Kertész II., Nyul, Vágó – Molnár, Braun,

Schlosszer, Schaffer, Nagy.


FTC - Simmering SC 5:0 (3:0)


Üllői-uti pálya – 7000 néző. Bíró: Fehéry Ákos.
A várakozásnak megfelelően biztosan győzött a zöld-fehérek komplett csapata a gyenge képességű bécsiek felett. A bécsiek játéktudása mivel nem emelkedik a mi gyengébb első osztályu klasszisunk fölé.

Nincs közöttünk kimagasló képességű játékos egyetlen egy sem, szürke átlag játékos valamennyi, akik tipikus bécsi footballt játszva, csupán rövid passzjátékukkal érdemelték ki dicséretünket. Egyénileg Cetik kapus, Ira és Bauer hátvédek és Götz II. balhalf a legjobbak, a válogatott jobbszélső Ehrlich sem produkált semmit.

Az FTC csapatnak ma valamivel gyengébb napja volt a szokottnál, bár az átlag elért gólok igen szépek voltak. A közvetlen védelemben a fiatal Mandl volt igen jó; a fedezetsor nem elégítette ki, míg a csatársorban Pataki és Tóth váltak ki. Pataki mértani pontosságu labdaadogatásai, a Tóth hatalmas lövései ismételten ragadtatták tapsra a nagyszámu publikumot. Nemes felesleges önzésével igen sokat ront, bár jó formában van.

A Köves - Bódis balszárny a mezőnyben jól mozog, de a kapu előtt még nem az igazi.
Az első gólt a 26. percben Pataki passzából Tóth éri el gyönyörű, védhetetlen lövéssel két perccel később Nemes a félvonalon lefutva a kifutó kapus mellett a második gólt lövi. A harmadik gólt ismét Tóth lövi mintegy 20 méterről éles, középmagas labdával, mely a kapulécről jutott a hálóba.