A burgonyaközpont panamája

A felfüggesztett vezérigazgató

Az elpanamázott hat millió ügyében a legszélesebb körű vizsgálat folyik. Nagy Ferenc miniszter tegnap hirtelen felfüggesztette állásától Miklós Jenőt, a burgonyaközvetítő iroda vezérigazgatóját és helyettesét László Ernőt, mert kétségtelen, hogy ezek vezetőszerepet vittek a felháborító panamában. Bár minden felelősség látszólag Windischgratz Lajos herceget illeti, a nyomozást vezető rendőrségnek már adatai vannak arra nézve, hogy igen sokan mások részesek a visszaélések elkövetésében.

Miklós Jenő azelőtt a főváros hirdetővállalatnál alkalmazott hirdetési ügynök volt és innen került a burgonyaközpontba, ahol hamarosan a burgonyaközvetítő iroda vezérigazgatója lett. Három évvel ezelőtt még semmije sem volt, az utóbbi időben pedig óriási pénzen egy villát vásárolt, milliókból rendezte be pazarul a villát, saját autóján járt, szórta a pénzt és éppen ez a rettentő költekezés teszi gyanússá. Hogy ez a gyanú pozitivumokon is alapul, annak kétségtelen bizonyítéka, hogy Nagy Ferenc miniszter felfüggesztette állásából.

A rendőri vizsgálat a voltaképpeni nyomozás medrébe akkor átterelődött, amikor a botrány összes aktái átkerülnek a főkapitányság Szentkirályi Béla főkapitányhelyettes és Dorning rendőrtanácsos kezdik majd meg a beható nyomozás vezetését. Több fontos akta még nem érkezett be a rendőrségre. Valószínű, hogy már tegnapi nap folyamán a rendőrségen ki fogják hallgatni Miklós Jenőt és László Ernőt is, akiknek vallomásából sok minden fog kiderülni.