Megölték London legszebb színésznőjét

Londonban ma közbeszéd tárgyát képezi au a pár, melyet a gyilkosság gyanuja miatt letartóztatott De Beuille nevű fiatalember és Betcher Herbert moziszinész ellen emeltek, kiket azzal vádolnak, hogy Londonnak legszebb színésznőjét: Corleton Billie-t meggyilkolták. 
Corleton Billie a mult év november 28-án káprázatosan berendezett lakásában a Savay Couri Mansions-ban holtan találtak meg. Tizenkét órával azután, hogy hazaért abból a bálból, melyet az Albert-Hall-ban az entente győzelmére tartottak. De Beuille, aki miss Carleton Billiehez nagyon közel állott s a színházak és elegáns restaurantok állandó vendége volt, a színésznőt a kokain és az ópium élvezetére tanította meg s állítólag ez okozta volna hirtelen halálát. A kokaint és ópiumot Betcher moziszinész szerezte neki, kinek ugylátszik, szintén érdeke volt az, hogy a csodaszép leány állandóan a narkózis mértéktelen élvezetének hatása alatt álljon. A kokain és az ópium élvezője ugyanis a szerelem paroximusának legkitűnőbb médiuma.
A tárgyaló termet London legelegánsabb hölgyei s legismertebb emberei töltötték meg.
Betcher moziszinész előadta. Hogy tudott a szinésznő ópium szenvedélyéről, sőt ebben igyekezett segítségére lenni.
- Miért?- kérdezte a bíró.
- Mert a narkotizáló szerek eladásából anyagi hasznom volt.
Második tanú az elhalt barátnője: Richardschon Olive moziszinésznő általános érdeklődés mellett irta le a meggyilkolt „ópium-barlangját” díszes hálószobáját, melyben állandóan szeánszokat tartottak. Az ópiumszívás rendesen szinház után fél 12 órakor kezdődött. De Beuillen és Betcher-en kívül még két hölgy volt állandóan a társaságban. Richardton és Ping Sou asszony. Az ópium pipák szívása után a leggyönyörűbb álmok között rendesen hosszu órákig maradt együtt félig öntudatlan állapotban a társaság. A barátnő elbeszélése szerint Corleton kisasszony halála után eltűnt több értékes ékszerdarabja. Bár nem gyanusit senkit, meg kell mondania, hogy a lakás kulcsa De Beuillennél volt.

Egy ifju londoni orvos vallotta, hogy többször tett szemrehányást Corleton kisasszonynak az ópiumszívás miatt s ez többször sírva vallotta be, hogy szívesen szoknék le erről a borzasztó szenvedélyről, de nem tud ellenállani De Beuillen és Becher unszolásainak. A sulyos élvezet teljesen elgyengítette a művésznő idegeit, ugy, hogy a szerelmen kívül minden más gondolatra képtelen volt. A rendkívül érdekes pőrben még nem hoztak ítéletet.