Az ifjusági mezei futóbajnokságról

Egy héttel tul vagyunk már az ifjusági távfutás nagy erőpróbáján. Miként előre is jeleztük, az FTC és az MTE nagy küzdelmet vívott nemcsak a bajnokságért, hanem az ifjusági távfutó, hegemoniáért. A két klub második összecsapása a vörös ingesek tiszta győzelmével végződött s ezzel bebizonyították, hogy ez idő szerint ők a legjobbak. A bajnokságot tehát, a melyben a mult évben vereséget szenvedtek, az idén ismét megszerezték.

Az MTE ifjusági versenyzőinek kétszeres elismeréssel kell adózni, mert nehéz körülmények között készültek e szép eredmény kivívására. Szegény sorsu ifjak ők. szegény egyesületnek a tagjai, a kiket a nyomasztó drágaság erősebben nyom, mint más egyesületeket. Soknak közülük csak hiányos , vagy semmilyen felszerelése sem volt, mégis dolgoztak egész éven át, hogy az elveszett pozíciót visszaszerezzék.

A győztes csapatban a tavalyiak közül csak Krammer és Sarkadi volt benn; Wurm, Skolik, Mehr idei ujonc. Gyönyörűen fejlődött tavasz óta Wurm, a ki ma kétségkívül legjobb ifjusági mezei futónk. erős fizikuma és nagy szívóssága párosulva szorgalmával rövid egy-két év alatt legjobb távfutónk közé emelheti, különösen ha stílusát is sikerül megfelelően csiszolni. Nagy energiáját bizonyította, hogy bár fél cipőjét a verseny elejét elveszítette, mégis hihetetlen energiával küzdötte végig a versenyt.

Krammer cipőhiány miatt nem tudott megfelelően készülni a versenyre, annak ellenére a tőle megszokott teljesítménnyel ötödik tudott lenni. Új ember volt a csapatban Skolik, a ki csak egy őszi házi verseny óta dolgozik. Alacsony zömök, alig 16 éves ifju, telítve sportszeretettel. Azt hisszük, hogy a tavaszi versenyeken már veszélyes ellenféllé növi ki magát.

Mehr közvetlenül Skolik után érkezett be. Nyulánk fiu, - kiből szintén jó futó lehetne, ha szorgalmasan trenírozna. Sarkadin látszott, hogy a hosszu táv nem való neki. Gyengébb szervezete még nem bír ki, két vasárnap egymás után erős versenyt.

Az FTC csapatából Brausz betegsége mellett a harmadik tudott lenni. Kiforrott tiszta stilusa van. A téli pihenő után tavaszra nyilván ismét félelmes ellenfél lesz. Nagyszerűen futott Radnay, a kinek sikerült Kramert is megvernie. Jó növésű ifju, aki tavasz óta folyton javult.

Egyike a legszorgalmasabb FTC futoknak Richter már csak nyolcadik helyen tudott végezni. Nyáron néhányszor elég jól futott pályán. a mező azonban ugy látszik elég még nehéz neki. Zirner követte őt, gyenge fizikuma miatt elsőrangu futó bajosan lesz belőle. Sárosdi az FTC csapatának ötödik futója szintén fejlődő képes.

Az egyéni bajnokságért holtversenyt futott Wurmmal, Buday (MAC), már tavasszal egy mezei versenyen jó harmadik volt, a nyáron a pályaversenyen több értékes győzelmet aratott, most pedig a bajnokságban holtversenyben ugyan, de első helyen végzett. Nagy energiáju futó, ugyszólván versenyről versenyre javult nagy küzdőképessége már többször győzelemre segítette, középtermetű, hosszulábu futó, stílusa az év eleje óta nagyot javult.

A versenyen egyébként 33 futó startolt és 24 futotta végig a távot mind a kötelező időn belül értek a célhoz és időérmet nyertek. A verseny simán bonyolódott le.