Szabadlábrahelyezés a cukor ügyben

Megírtuk a napokban, hogy Horváth főhadnagy, a Közélelmezési Hivatal karhatalmi tisztje több vaggon cukrot a rákosi rendezőn jogtalanul értékesített. A rendőrség ez ügyben többek között letartóztatta Katz Jenőt is aki – miután többrendbeli valódi közirattal bizonyítva látta azt, amit a főhadnagy váltig hangoztatott, hogy a megvételre kínált cukor az ő természetbeni jutaléka – szintén vett, illetve közvetített egy körülbelül 40 mázsa cukrot.

Katz védője dr. Rosenberg Miksa fővárosi ügyvéd ez ellen felfolyamodást jelentett be, azt vitatván, hogy védettje legfeljebb tulajdon elleni és árdrágítási kihágással vádolható cégjegyzett bor- és hordó nagykereskedő, akinek nagy vagyona rendes foglalkozása és állandó lakása van és így nincs helye előzetes letartóztatásnak.

Ruszinkó táblabíró 2 nap óta tartott kihallgatásokat ma befejezvén, helyt adott a védő lefolyamodásának és ki sem terjeszkedve a felajánlott óvadékra, Katz Jenőt szabadlábra helyezte, miután semmi törvényes indokot fenforogni nem látott a letartóztatás fenntartására.