Hadifoglyainkról

A bécsi dán követség Kofot államtanácsosnak Iruckból keltezett következő táviratát teszi közzé: A legujabban érkezett értesítés szerint Szibériában és Uralban a magyar és az osztrák hadifoglyok száma most a következő: 11,800 tiszt és 161,000 katona. Ezekből négyezer tiszt és 9000 katona Irkucktól keletre van.

A Szibériában levő hadifoglyaink sorában beállott kedvező változásokról már többször adott értesítést a Magyar-Vörös-Kereszt kormánybiztosa. Most azt jelentik, hogy a nyugat-szibériai táborok átszállítása a japán és amerikai protektorátus alatt álló Kelet-Szibériába az immár antant-csapatok által biztosított szibériai vasutakon folyamatban van. A japánok gyógyítószereket és orvosokat irányítottak a felügyeletük alatt álló táborokba.

A Magyar Vörös-Kereszt a szerb hadifogságban levő katonák érdekében is fáradozik.
A Magyar Vörös-kereszt a hadifoglyok hozzátartozóinak megnyugtatására közhirré teszi olaszországi bizalmi embereinek azt a feltétlenül hiteles tudósítását, hogy Olaszországban mintaszerű rend és nyugalom van és a hadifoglyok helyzete az utóbbi időben lényegesen javult. Az olasz hatóságok előzékenysége folytán márczius 1-ével a magyar fogolyposta Fiumén át irányítható.