A BEAC a Margitszigeten

Mult számunkban megemlékeztünk a BKE rideg tagadó álláspontjáról, amelyet az egyetemi ifjusági abbeli kérelmével szemben elfoglalt, hogy részükre kedvezményes áru bérletet tréning pályát és öltözőt adjon. Most a BEAC télisportszakosztályának élén dr. Szeghy elnökkel, mégis sikerült biztosítani az egyetemi ifjuság téli sportolását.

A MAC kitűnő télisport vezetője, Lator dr. nagy agilitást fejtett ki már hetek óta, hogy a főiskolás és munkás egyesületeket a télen meginduló jéghockey tréningbe bevonja s az ő közbenjárására a margitszigeti jégpályán az egyetemi ifjuság is kedvezményes bérlethez, külön verseny és hockey tréningpályához és öltözőhöz jutott, s amellett, hogy a BEAC versenyzői továbbra is az egyetemi színekben indulhatnak, felajánlotta azt is, hogy a jéghockeyzők tréningjének vezetését a MAC vezetősége ugyanily feltételek mellett a munkásoknak is helyet biztosított a margitszigeti pályán.

A MAC az idén vette először házi kezelésben a jégpályát s első tettével megmutatta, hogy vezetősége tudatában van annak, hogy egy spottestület a neki juttatott javakat sajátként használhatja fel szociális érzékkel és korrekt sportfelfogással. A BKE nagyurai – akik nagyon biztosan érzik magukat a tóparton – mindenesetre tanulhatnak sportszerűséget ebből az esetből.