Rendes román csapatok lépték át az erdélyi határt

Az északnyugati határvidéken a már ismertetett helyeken kívül a mai nap folyamán még a következő helyeken állapíttattak meg cseh csapatok: Stomfa, Beszterce, Miava, Illova, Puhó és egyes kisebb Trencséntől északra fekvő vágvölgyi falvakban. Főfészkük Malaeka Holics és főleg Trencsén vidéke.
Nagyszombat és Nyitrazsámbokrét irányában előretolt csapataik védőrségeink elől az utóbbi napokban északfelé vonultak vissza. A Szenic irányában hátráló csapataik jelenleg Jabloncánál állnak és megszállva tartják az ottani alagut bejáratát. A Trencsénbe betört cseh csapatokat rövid harc után visszavertük. A csehek több halott és sebesült visszahagyása után Trencsén felé menekültek, de állítólag ujabb erősítéseket kaptak.

A Gyimesi szoroson tegnap reguláris román csapatok átlépték az erdélyi határt. Ettől északra és délre csak előretolt járőreik és kisebb osztagaik állanak egyes határszéli községekben.

A szerbek élei Ujarad, Szőreg, Szabadka, Baja, Pécs, Barcs vonalában állanak. A helyzet itt nem változott. Tegnap óta előrenyomulásukat nem folytatták.