Meggyilkolt házaspár

A hunyadmegyei Szelistye község határában rablógyilkosság történt. Tomisku Juon szelistyei földbirtokos a községtől félórányira fekvő szállásán lakott. Tomisku és felesége az első szobában aludtak, melynek ablakai az országutra nyíltak.

Egyik éjjel négy álarczosrabló a szoba ablakait sárral benyomta, az ablakon keresztül behatoltak a szobába, hol Tomisku és felesége aludtak.

Tomisku a zajra gyufát gyujtott, de ekkor már az egyik rabló az ágyánál állott és fejszével hatalmas csapást mért a fejére. Erre a másik három rabló az asszony nyakára kötelet kötött s megfojtották.

Mikor azt hitték, hogy a két áldozat már nem él, a szekrényeket fölfeszítették s a mi értékesebb holmit és pénzt találtak, azt magukhoz véve, az ablakon keresztül ismét távoztak.

Tomisku később magához tért és kivánszorgott a konyhába,a hol a szolgálót felköltötte, ez pedig a kocsist hívta segítségül, a ki lóra kapott s a szomszéd szállásbelieket és az előljáróságot értesítette az esetről.

Hajnalban már megjelent a rendőrség is a véres tett színhelyén, de ekkor már Tomisku és a felesége is halott volt. Eddig még nem sikerült a rablógyilkos nyomába akadni.