Oroszországi képeink

Napról-napra jobban megerősödik az orosz, szovjet-köztársaság, példát adva a mienknek is arra, hogy lankadatlan kitartás és lelkesedés diadalra juttatja a nagy eszmét: a dolgozók szép Eldorádójának megvalósulását. Oroszország ledobta magáról a cári igát s megszabadulva a kapitalista kizsákmányolástól, gyönyörű és boldog jövőnek néz elébe.

Módunkban van, hogy eredeti fényképfelvételeket mutassunk be e számunkban az orosz szovjetről s e képeket még érdekesebbé teszi olvasoink számára az is, hogy Szamuely Tibor népbiztos elvtárs hozta valamennyit repülőgépen.

Dobos pilota elvtárs merész légi uton vitte el Szamuely elvtársat Oroszországba s onnan ugyancsak repülőgépen jöttek vissza mindketten. A fényképfelvételek valóban történelmi nevezetességűek és díszei azoknak a felvételeknek, amelyeket a Tolnai Világnapja eddig bemutatott a nagy forradalomról.

A magyar elvtársak nagy érdeklődéssel fogják nézni e fényképfelvételeket, melyek között az egyiken rendkívül szép csoportképen látjuk az orosz szovjet három ismert nevű kiválóságát: Bucharint, Zmojevet a két híres nagytekintélyű kommunista irót és Kamenjevet a moszkvai szovjet elnökét.