Apróságok

A budapesti gyárak proletár-katonái. A Vérmezőn tartott katonai szemle megmutatta, hogy az itthon maradott dolgozók sem állanak semmiben fronton harcoló testvéreink mögött. A pompásan sikerült szemle után az egyes munkászászlóaljak négyszögeket alkotva hallgatták a népbiztosok beszédét. Egyik ilyen négyszög előtt (x) Kun Béla beszél a munkászászlóaljnak. ( Harsányi felv.)

Landaur Gusztáv elvtárs, a kiváló szociológus, a bajorországi kommunisták egyik vezére. A müncheni tanácsköztársaságban mint népbiztos működött, vezetve a bajorországi mozgalmakat.

Rákosi Mátyás népbiztos elvtárs. Egyike a tanácsköztársaság legkiválóbb vezetőembereinek. Tanulmányait Hamburgban és Londonban végezte. Idejének legnagyobb részét a harctéren tölti mostanában.

Stromfeld Aurél elvtárs, a Vörös Hadsereg vezérkari főnöke. A proletárhadsereg kitartó, győzelmes harcban kiváló vezérszerep jutott e nagy tudásu, szakavatott katonának is, kinek vezérkari főnöksége egyik garanciája a proletáriátus hatalmas megmozdulásától megacélozott Vörös Hadsereg diadalmas végső győzelmének. (Harsányi Gyula felvétele.)