Barátságos mérkőzés: MTK – BAK 8:0 (3:0)

Hungária-uti pálya, 500 néző – Bíró: Vértes Imre.
A két csapat első nyilvános tréningje egészen érthetően nem nyujtott valami nívósportot, bár egyik-másik játékos első mozgásával is elárulta fitt kondícióját.

A nagy gólarány az MTK csatársorának gólképességéről tesz tanuságot s valóban a Winkler – Braun – Konrád II. – Schlosszer – Nagy összeállításu csatársor minden tagja – Winkler kivételével – oly formát árult el, mintha már a szezon derekán lennénk, Schaffer sérülése miatt egyelőre nem szerepelt.

A fedezetsorból hiányzott Vágó s Kertész II., Nyul I. és II., majd Kertész II. – Konrád I. – Nyul I. összeállításban meglehetősen gyenge játékot produkált. Konrád I. egy félidőt elég biztatóan játszott végig. Feldmann – Weisz, majd Csüdör és Weisz voltak a hátvédek; közülük csupán Feldmann nyujtott elfogadhatót. Krepacsek a kapuban csak ujólag igazolta kivételes képességéről alkotott jó véleményünket.

A BAK csapata Károly, Deutsch, Gutwillig, Székely, Engel és Gelfer helyén tartalékokkal szerepelvén, pillanatig sem tudott komoly ellenállást kifejteni. Egyedül Donáth és Szendrő érdemelnek dicséretet.

Az MTK góljait a 6. és 8. percben Schlosszer a 29. percben Braun lőtte. A második félidő 14. és 19. percében Braun, 24. percében Winkler és 28., illetve 40. percében Nagy lőttek gólt.

MTK
: Kropacsek – Feldmann, Weisz – Kertész I., Nyul I., Nyul II. – Winkler, Braun, Konrád II., Schlosszer, Nagy.
BAK: Nagy – Talpas, Szendrő – Móra, Doleknall, Kertész IV. – Cseh, Gulyás, Károly I., Takács, Donáth.